77/2003 Sb.Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje

Částka: 032 Druh předpisu: Vyhláška
Rozeslána dne: 27. března 2003 Autor předpisu: Ministerstvo zemědělství
Přijato: 6. března 2003 Nabývá účinnosti: 1. července 2003
Platnost předpisu: Zrušen předpisem 397/2016 Sb. Pozbývá platnosti: 1. ledna 2017
Aktualizované znění předpisu, provedené předpisem 124/2004 Sb. s účinností od 1. května 2004

Text aktualizovaného znění s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.


Ukázka textu předpisu:

77

VYHLÁŠKA
ze dne 6. března 2003,
kterou se stanoví požadavky pro mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje

        Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 18 písm.  a), d,) h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 119/2000 Sb., zákona č. 306/2000 Sb. a zákona č. 146/2002 Sb., (dále jen "zákon") a v souladu s právem Evropských společenství,1) pro mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje:

ODDÍL 1

MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY

 

§ 1


        (1)  Pokud tato vyhláška používá pojmy selské nestandardizované mléko,1a) standardizované mléko,1a) mléčný výrobek,1b) složený mléčný výrobek,1b) obsah tuku,1a) obsah bílkovin,1a) rozumí se tím tyto pojmy, jak jsou vymezeny bezprostředně závazným předpisem Evropských společenství (dále jen "předpis Evropských společenství").

 

        (2)  Pro účely této vyhlášky se dále rozumí

 

       a) mlékem - mléko podle předpisu Evropských společenství1a) splňující požadavky zvláštních právních předpisů2) , 3) a ošetřené podle zvláštních právních předpisů,2) , 3)
       b) smetanou - tekutý mléčný výrobek ošetřený podle zvláštních právních předpisů2) , 3) s obsahem tuku nejméně 10 % hmotnostních ve formě emulze (mléčného tuku v plazmě) získaný fyzikální separací z mléka,

. . .

Obsah předpisu:
ODDÍL 1 - MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY
§ 1  
§ 2 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
§ 3 - Označování obalů
§ 4 - Požadavky na jakost
§ 5 - Uvádění do oběhu
ODDÍL 2 - MRAŽENÉ KRÉMY
§ 6  
§ 7 - Členění na skupiny a podskupiny
§ 8 - Označování obalů
§ 9 - Požadavky na jakost
§ 10 - Uvádění do oběhu
ODDÍL 3 - JEDLÉ TUKY A OLEJE
§ 11  
§ 12 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
§ 13 - Označování obalů
§ 14 - Požadavky na jakost
§ 15 - Uvádění do oběhu
§ 16 - Zrušovací ustanovení
§ 17 - Přechodná ustanovení
§ 18 - Účinnost
Příloha č. 1 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
Přílohy č. 4 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny (příloha č. 4) Fyziklání a chemické požadavky na jakost mražených krémů (příloha č.5)
Přílohy č. 6 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mražených krémů (příloha č.6) Členění na druhy, skupiny a podskupiny (příloha č. 7)
Příloha č. 8 - Požadavky na jakost
Příloha č. 9 - Ověřování deklarovaného obsahu tuku v roztíratelných, směsných roztíratelných a tekutých emulgovaných tucích a obsahu tuku ve výrobcích druhů mlékárenské máslo a koncentráty mléčného tuku, složené mléčné výrobky a pomazánkové máslo
Přílohy č. 10 - Fyzikální, chemické a organoleptické požadavky na jakost olivových olejů (příloha č. 10) Živočišné tuky (příloha č. 11) Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů (příloha č. 12)
Zavřít
MENU