94/117/ESROZHODNUTÍ RADY ze dne 21. února 1994, kterým se stanoví minimální požadavky na strukturu a vybavení některých malých podniků, které zajišťují distribuci produktů rybolovu v Řecku (94/117/ES)
Publikováno: | Úř. věst. L 54, 25.2.1994, s. 28-29 | Druh předpisu: | Rozhodnutí |
Přijato: | 21. února 1994 | Autor předpisu: | Rada Evropské unie |
Platnost od: | 25. února 1994 | Nabývá účinnosti: | 1. ledna 1993 |
Platnost předpisu: | Zrušen předpisem 2009/447/ES | Pozbývá platnosti: | 12. června 2009 |
Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.
Rozhodnutí Rady ze dne 21. února 1994, kterým se stanoví minimální požadavky na strukturu a vybavení některých malých podniků, které zajišťují distribuci produktů rybolovu v Řecku (94/117/ES) RADA EVROPSKÉ UNIE, s ohledem na Smlouvu o založení Evropského společenství, s ohledem na směrnici Rady 91/493/EHS ze dne 22. července 1991 hygienických předpisech pro produkci a uvádění produktů rybolovu na trh [1], a zejména na článek 14 uvedené směrnice, s ohledem na návrh Komise, vzhledem k tomu, že se některé ostrovy a pobřežní regiony Řecka mohou z důvodu jejich izolace nebo odlehlosti potýkat se zvláštními nesnázemi, pokud jde o jejich zásobování; vzhledem k tomu, že na těchto ostrovech a v těchto regionech existují malé podniky, které se zabývají uzením a solením produktů rybolovu a které hrají významnou roli při zásobování trhu v místě, kde jsou usazeny; vzhledem k tomu, že s cílem zabránit vymizení těchto malých podniků je nezbytné, aby u nich byly uplatňovány méně přísné minimální požadavky na strukturu a vybavení než stanoví směrnice 91/493/EHS, a to dokud nezmizí zvláštní nesnáze na těchto ostrovech a v těchto regionech Řecka; vzhledem k tomu, že s cílem zabránit narušování hospodářské soutěže ve Společenství musí být k těmto minimálním požadavkům přidána omezení, pokud jde o objem produkce podniku a oblast, ve které jsou příslušné produkty uváděny na trh; vzhledem k tomu, že je vhodné, aby produkty rybolovu zpracované těmito malými podniky byly výhradně určeny pro zásobování místního trhu a nebyly označovány, jak je stanoveno v čl. 3 odst. 1 písm. f) směrnice 91/493/EHS, PŘIJALA TOTO ROZHODNUTÍ: Článek 1 Toto rozhodnutí se vztahuje na některé podniky, které výhradně provádějí uzení a solení produktů rybolovu na ostrovech nebo v některých pobřežních regionech Řecka, jež se potýkají se zvláštními nesnázemi, pokud jde o jejich zásobování. Článek 2 Podniky uvedené v článku 1 splňují minimální požadavky, pokud jde o strukturu a vybavení stanovené v příloze. Článek 3 Příslušné řecké orgány zajistí, aby minimální požadavky stanovené v příloze byly uplatňovány u podniků uvedených v článku 1, pokud jsou splněny tyto podmínky: - roční produkce uzených nebo solených produktů podniku je nejvýše 36 tun, - oblast uvádění příslušných produktů na trh je omezena buď na území ostrova, na kterém se podnik nachází, nebo je v okruhu 50 km od podniku, - produkty nejsou označeny, jak je stanoveno v čl. 3 odst. 1 písm. f) směrnice 91/493/EHS, ale mají národní označení, které příslušnému orgánu umožní monitorovat jejich distribuci. Článek 4 Toto rozhodnutí nabývá účinku dnem vyhlášení v Úředním věstníku Evropských společenství. Použije se ode dne 1. ledna 1993. Článek 5 Toto rozhodnutí je určeno členským státům. V Bruselu dne 21. února 1994. Za Radu předseda G. Moraitis [1] Úř. věst. L 268, 24.9.1991, s. 15. -------------------------------------------------- PŘÍLOHA Minimální požadavky na strukturu a vybavení Obecné podmínky vztahující se na stavby a vybavení stanovené v kapitole III oddíle I přílohy směrnice 91/493/EHS se použijí s výjimkou těchto ustanovení: 1. bod 2 písm. c), pokud jde o snadno čistitelný strop, a bod 2 písm. g), pokud jde o bezdotykové vodní kohoutky; 2. bod 3, pokud jde o chladírny v každém podniku, pokud má podnik možnost použit společnou chladírnu, která splňuje požadavky směrnice 91/493/EHS a je umístěna v blízkosti podniku; 3. bod 6, pokud jde o odpadní kontejnery a prostor pro jejich ukládání; 4. bod 9, pokud jde o šatny, umývadla a záchody; 5. bod 10, pokud jde o uzamykatelné místnosti k výlučnému využití inspekčním útvarem; 6. bod 11, pokud jde o vhodné vybavení k čištění a dezinfekci dopravních prostředků. --------------------------------------------------