189/1995 Sb.Vyhláška Ministerstva zemědělství, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o vinohradnictví a vinařství a o změně některých souvisejících právních předpisů
Částka: | 050 | Druh předpisu: | Vyhláška |
Rozeslána dne: | 31. srpna 1995 | Autor předpisu: | Ministerstvo zemědělství |
Přijato: | 16. srpna 1995 | Nabývá účinnosti: | 1. září 1995 |
Platnost předpisu: | Zrušen předpisem 216/2000 Sb. | Pozbývá platnosti: | 20. srpna 2000 |
Původní znění předpisu
Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.
Ukázka textu předpisu:
a o změně některých souvisejících právních předpisů
Ministerstvo zemědělství podle § 5 odst. 8, § 10 odst. 4, § 13 odst. 6, § 14 odst. 3 a § 18 odst. 5 zákona č. 115/1995 Sb., o vinohradnictví a vinařství a o změně některých souvisejících právních předpisů (dále jen "zákon"), stanoví:
(1) Seznam vinařských obcí v jednotlivých vinařských oblastech je uveden v příloze č. 1 k této vyhlášce.
(2) Seznam odrůd, které mohou být pěstovány v jednotlivých vinařských oblastech pro výrobu révových vín s přívlastkem, je uveden v příloze č. 2 k této vyhlášce.
(1) Podle způsobu technologického zpracování révového vína se víno třídí a označuje jako
- a)
- révové víno šumivé (sekt), vyrobené řízeným druhotným kvašením vína nebo moštu v lahvích nebo v tancích a vykazující přetlak nejméně 0,3 MPa v lahvích při teplotě 20 stupňů Celsia,
- b)
- révové víno perlivé (nesmí být označeno jako sekt), vyrobené umělým sycením révového vína oxidem uhličitým a vykazující přetlak od 0,1 do 0,29 MPa při teplotě 20 stupňů Celsia v lahvích,
- c)
- révové víno dezertní, vyrobené z révového vína přidáním rafinovaného cukru nebo zahuštěného moštu, jemného rafinovaného lihu nebo vinného destilátu,
Obsah předpisu:
§ 1 - | Vinařské obce v jednotlivých vinařských oblastech a odrůdy pro výrobu révových vín s přívlastkem (k § 5 zákona) |
§ 2 - | Podrobnosti třídění révového vína |
§ 3 - | Požadavky na jakost révového vína |
§ 4 - | Látky a výrobní operace při výrobě révového vína |
§ 5 - | Další látky a výrobní operace při výrobě révového vína |
§ 6 - | Hodnocení jakosti révového vína a odběr vzorků(k § 14 odst. 1 zákona) |
§ 7 - | Záporné odchylky obsahu révového vína a výrobků z révového vína v obalu určeném pro spotřebitele |
§ 8 - | Normy ztrát při výrobě révového vína |
§ 9 - | Způsob předložení a hodnocení vzorků odrůdových révových vín jakostních a révových vín s přívlastkem před jejich uváděním do oběhu a révových vín dovážených ze zahraničí v cisternách nebo sudech (k § 14 zákona) |
§ 10 - | Způsob vedení evidence(k § 18 zákona) |
§ 11 - | Účinnost |
Příloha č. 1 - | Seznam vinařských obcí v jednotlivých vinařských oblastech |
Příloha č. 2 - | Seznam odrůd k produkci révových vín s přívlastkem dle vinařských oblastí |
Příloha č. 3 - | Smyslové požadavkypro révové víno bílé, růžové, červené, víno šumivé a perlivé |
Příloha č. 4 - | Smyslové požadavky na révové víno dezertní a dezertní kořeněné |
Příloha č. 5 - | Chemické a fyzikální požadavky na jakost révového vína |
Příloha č. 6 - | EVIDENČNÍ LIST POZEMKŮ OSÁZENÝCH VINNOU RÉVOU |
Příloha č. 7 - | Evidenční list pozemků osázených vinnou révou Odrůdová a věková skladba |
Příloha č. 8 - | PŘEHLED o hmotnosti a cukernatosti sklizených hroznů s členěním podle odrůd |
Příloha č. 9 - | PŘEHLED o hmotnosti a cukernatosti nakoupených hroznů nebo révového moštu s členěním podle odrůd a vinřských oblastí |
Příloha č. 10 - | PŘEHLED o hmotnosti a cukernatosti prodaných hroznů nebo révových moštů s členěním podle odrůd |
Příloha č. 11 - | PŘEHLED o hmotnosti a cukernatosti zpracovaných hroznů nebo révového moštu pro výrobu révového vína s členěním podle jakostních tříd, vinařských oblastí, vinařských obcí a odrůd |
Příloha č. 12 - | PŘEHLED o nakoupeném a zpracovaném množství rafinovaného cukru |
Příloha č. 13 - | PŘEHLED o výrobě alkoholických nápojů z matolina spotřebovaném množství cukru pro tuto výrobu |
Příloha č. 14 - | PŘEHLED o výrobě alkoholických nápojů z kvasničných kalů a spotřebovaném množství cukru pro tuto výrobu |
Příloha č. 15 - | MĚSÍČNÍ VÝKAZ o zásobách a oběhu révového vína |
Zavřít