189/1995 Sb.Vyhláška Ministerstva zemědělství, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o vinohradnictví a vinařství a o změně některých souvisejících právních předpisů

Částka: 050 Druh předpisu: Vyhláška
Rozeslána dne: 31. srpna 1995 Autor předpisu: Ministerstvo zemědělství
Přijato: 16. srpna 1995 Nabývá účinnosti: 1. září 1995
Platnost předpisu: Zrušen předpisem 216/2000 Sb. Pozbývá platnosti: 20. srpna 2000
Původní znění předpisu

Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.


Ukázka textu předpisu:
189

VYHLÁŠKA

Ministerstva zemědělství

ze dne 16. srpna 1995,

kterou se provádějí některá ustanovení zákona o vinohradnictví a vinařství
a o změně některých souvisejících právních předpisů



      Ministerstvo zemědělství podle § 5 odst. 8, § 10 odst. 4, § 13 odst. 6, § 14 odst. 3 a § 18 odst. 5 zákona č. 115/1995 Sb., o vinohradnictví a vinařství a o změně některých souvisejících právních předpisů (dále jen "zákon"), stanoví:


§ 1

Vinařské obce v jednotlivých vinařských oblastech a odrůdy pro výrobu révových vín s přívlastkem
(k § 5 zákona)

      (1) Seznam vinařských obcí v jednotlivých vinařských oblastech je uveden v příloze č. 1 k této vyhlášce.

      (2) Seznam odrůd, které mohou být pěstovány v jednotlivých vinařských oblastech pro výrobu révových vín s přívlastkem, je uveden v příloze č. 2 k této vyhlášce.

Třídění, výroba a jakost révového vína a normy technologických ztrát
(k § 10 a 13 zákona)


§ 2

Podrobnosti třídění révového vína

      (1) Podle způsobu technologického zpracování révového vína se víno třídí a označuje jako

a)
révové víno šumivé (sekt), vyrobené řízeným druhotným kvašením vína nebo moštu v lahvích nebo v tancích a vykazující přetlak nejméně 0,3 MPa v lahvích při teplotě 20 stupňů Celsia,

b)
révové víno perlivé (nesmí být označeno jako sekt), vyrobené umělým sycením révového vína oxidem uhličitým a vykazující přetlak od 0,1 do 0,29 MPa při teplotě 20 stupňů Celsia v lahvích,

c)
révové víno dezertní, vyrobené z révového vína přidáním rafinovaného cukru nebo zahuštěného moštu, jemného rafinovaného lihu nebo vinného destilátu,
. . .

Obsah předpisu:
§ 1 - Vinařské obce v jednotlivých vinařských oblastech a odrůdy pro výrobu révových vín s přívlastkem (k § 5 zákona)
§ 2 - Podrobnosti třídění révového vína
§ 3 - Požadavky na jakost révového vína
§ 4 - Látky a výrobní operace při výrobě révového vína
§ 5 - Další látky a výrobní operace při výrobě révového vína
§ 6 - Hodnocení jakosti révového vína a odběr vzorků(k § 14 odst. 1 zákona)
§ 7 - Záporné odchylky obsahu révového vína a výrobků z révového vína v obalu určeném pro spotřebitele
§ 8 - Normy ztrát při výrobě révového vína
§ 9 - Způsob předložení a hodnocení vzorků odrůdových révových vín jakostních a révových vín s přívlastkem před jejich uváděním do oběhu a révových vín dovážených ze zahraničí v cisternách nebo sudech (k § 14 zákona)
§ 10 - Způsob vedení evidence(k § 18 zákona)
§ 11 - Účinnost
Příloha č. 1 - Seznam vinařských obcí v jednotlivých vinařských oblastech
Příloha č. 2 - Seznam odrůd k produkci révových vín s přívlastkem dle vinařských oblastí
Příloha č. 3 - Smyslové požadavkypro révové víno bílé, růžové, červené, víno šumivé a perlivé
Příloha č. 4 - Smyslové požadavky na révové víno dezertní a dezertní kořeněné
Příloha č. 5 - Chemické a fyzikální požadavky na jakost révového vína
Příloha č. 6 - EVIDENČNÍ LIST POZEMKŮ OSÁZENÝCH VINNOU RÉVOU
Příloha č. 7 - Evidenční list pozemků osázených vinnou révou Odrůdová a věková skladba
Příloha č. 8 - PŘEHLED o hmotnosti a cukernatosti sklizených hroznů s členěním podle odrůd
Příloha č. 9 - PŘEHLED o hmotnosti a cukernatosti nakoupených hroznů nebo révového moštu s členěním podle odrůd a vinřských oblastí
Příloha č. 10 - PŘEHLED o hmotnosti a cukernatosti prodaných hroznů nebo révových moštů s členěním podle odrůd
Příloha č. 11 - PŘEHLED o hmotnosti a cukernatosti zpracovaných hroznů nebo révového moštu pro výrobu révového vína s členěním podle jakostních tříd, vinařských oblastí, vinařských obcí a odrůd
Příloha č. 12 - PŘEHLED o nakoupeném a zpracovaném množství rafinovaného cukru
Příloha č. 13 - PŘEHLED o výrobě alkoholických nápojů z matolina spotřebovaném množství cukru pro tuto výrobu
Příloha č. 14 - PŘEHLED o výrobě alkoholických nápojů z kvasničných kalů a spotřebovaném množství cukru pro tuto výrobu
Příloha č. 15 - MĚSÍČNÍ VÝKAZ o zásobách a oběhu révového vína
Zavřít
MENU