287/1999 Sb.Vyhláška Ministerstva zemědělství o veterinárních požadavcích na živočišné produkty
| Částka: | 094 | Druh předpisu: | Vyhláška |
| Rozeslána dne: | 2. prosince 1999 | Autor předpisu: | Ministerstvo zemědělství |
| Přijato: | 16. listopadu 1999 | Nabývá účinnosti: | 1. ledna 2000 |
| Platnost předpisu: | Zrušen předpisem 375/2003 Sb. | Pozbývá platnosti: | 10. listopadu 2003 |
Text aktualizovaného znění s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.
287
VYHLÁŠKA
Ministerstva zemědělství
ze dne 16. listopadu 1999
o veterinárních požadavcích na živočišné produkty
Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 18 odst. 5, § 19 odst. 1, § 20 odst. 7, § 21 odst. 6, § 22 odst. 2, § 23 odst. 4, § 24 odst. 2, § 25 odst. 1, § 27 odst. 4, § 53 odst. 5 a § 75 odst. 3 zákona č.
166/1999 Sb., o veterinární péči a o změně některých souvisejících zákonů (veterinární zákon):
Úvodní ustanovení
§ 1
Tato vyhláška upravuje podrobněji
a)
veterinární podmínky a požadavky, stanovené pro získávání, výrobu, zpracovávání, ošetřování, balení, skladování a přepravu živočišných produktů a jejich uvádění do oběhu (dále jen "zacházení se živočišnými produkty"),
b)
veterinární požadavky na uspořádání a vybavení provozů, v nichž se zachází se živočišnými produkty,
c)
veterinární podmínky prodeje živočišných produktů,
d)
zacházení s jatečnými zvířaty na jatkách včetně jejich porážení, organizaci provozu jatek a přípravu těl, masa, orgánů a ostatních částí poražených zvířat k veterinárnímu vyšetření,
e)
prohlídku jatečných zvířat a masa a veterinární vyšetření ostatních živočišných produktů,
f)
posuzování a označování živočišných produktů na základě jejich veterinárního vyšetření a jejich uvolňování do oběhu,
g)
postup při odběru vzorků.
| § 1 - | Úvodní ustanovení |
| § 2   | |
| § 3   | |
| § 4   | |
| § 5 - | Státní veterinární dozor |
| ČÁST PRVNÍ - | VETERINÁRNÍ PODMÍNKY ZACHÁZENÍ SE ŽIVOČIŠNÝMI PRODUKTY |
| HLAVA I - | OBECNÉ PODMÍNKY |
| § 6   | |
| § 7   | |
| § 8   | |
| § 9   | |
| § 10 - | Balení potravin živočišného původu ve výrobě |
| § 11 - | Přeprava potravin živočišného původu |
| § 12   | |
| § 13   | |
| § 14   | |
| § 15   | |
| § 16 - | Pravidla osobní hygieny |
| HLAVA II - | ZVLÁŠTNÍ PODMÍNKY |
| Díl 1 - | Provozy určené k zacházení s masem a masnými výrobky |
| § 17 - | Jatky |
| § 18 - | Jatky s malou kapacitou |
| § 19 - | Drůbeží jatky |
| § 20 - | Provozy, v nichž se vyrábějí masné výrobky |
| § 21 - | Provozy určené pro zacházení se zvěřinou |
| § 22 - | Provozy určené pro zacházení s produkty rybolovu |
| Díl 2   | |
| § 23 - | Provozy určené k získávání mléka |
| § 24 - | Provozy určené k ošetřování a zpracování mléka |
| § 25 - | Provozy určené pro zacházení s vejci |
| § 26 - | Provozy určené pro zacházení s včelími produkty |
| HLAVA III - | PODMÍNKY PRODEJE ŽIVOČIŠNÝCH PRODUKTŮ |
| § 27 - | Tržnice a tržiště |
| § 28   | |
| § 29 - | Prodej podmíněně poživatelných potravin živočišného původu |
| § 30 - | Prodej živočišných produktů, určených ke krmení zvířat |
| § 31   | |
| ČÁST DRUHÁ - | VETERINÁRNÍ POŽADAVKY NA ŽIVOČIŠNÉ PRODUKTY |
| HLAVA I - | OBECNÉ POŽADAVKY |
| § 32   | |
| § 33   | |
| § 34   | |
| § 35   | |
| § 36   | |
| HLAVA II - | ZVLÁŠTNÍ POŽADAVKY |
| Díl 1 - | Maso jatečných a jiných zvířat a masné výrobky |
| § 37   | |
| § 38   | |
| § 39   | |
| § 40   | |
| § 41   | |
| Díl 2 - | Mléko |
| § 42   | |
| § 43   | |
| § 44   | |
| § 45 - | Mlékárenské ošetření a zpracování mléka |
| § 46   | |
| § 47   | |
| § 48 - | Ovčí, kozí a kobylí mléko |
| § 49   | |
| Díl 3 - | Vejce |
| § 50   | |
| § 51   | |
| § 52   | |
| Díl 4 - | Včelí produkty |
| § 53   | |
| ČÁST TŘETÍ - | PROHLÍDKA JATEČNÝCH ZVÍŘAT A MASA A ROZHODOVÁNÍ O JEHO POUŽITELNOSTI |
| HLAVA I - | PROHLÍDKA JATEČNÝCH ZVÍŘAT A MASA |
| Díl 1 - | Organizace provozu jatek |
| § 54   | |
| § 55   | |
| § 56   | |
| § 57   | |
| § 58   | |
| Díl 2 - | Veterinární vyšetřování jatečných zvířat před poražením |
| § 59   | |
| Díl 3 - | Porážení jatečných zvířat |
| § 60   | |
| § 61   | |
| § 62   | |
| Díl 4 - | Veterinární vyšetřování jatečných zvířat po poražení |
| § 63   | |
| § 64   | |
| § 65 - | Velká jatečná zvířata |
| § 66 - | Jatečná drůbež |
| § 67 - | Jateční králíci |
| § 68 - | Prohloubená prohlídka |
| § 69 - | Náhrada nákladů spojených s výkonem prohlídky jatečných zvířat a masa |
| HLAVA II - | POSUZOVÁNÍ MASA A ORGÁNŮ JATEČNÝCH ZVÍŘAT |
| Díl 1 - | Posouzení masa a orgánů podle výsledku prohlídky |
| § 70   | |
| § 71   | |
| § 72   | |
| § 73   | |
| Díl 2 - | Označování masa a orgánů jatečných zvířata jejich uvolňování do oběhu |
| § 74   | |
| § 75   | |
| § 76   | |
| § 77   | |
| § 78   | |
| § 79 - | Úprava masa před jeho uvolněním do výroby |
| § 80 - | Uvolňování masa a orgánů jatečných zvířat do oběhu |
| § 81   | |
| § 82   | |
| Díl 3 - | Domácí porážky |
| § 83   | |
| ČÁST ČTVRTÁ - | VETERINÁRNÍ VYŠETŘENÍ JINÝCH ZVÍŘAT A POSUZOVÁNÍ JEJICH MASA |
| HLAVA I - | ZVĚŘ |
| § 84   | |
| § 85   | |
| § 86   | |
| § 87   | |
| § 88 - | Posuzování a označování zvěřiny |
| § 89   | |
| HLAVA II - | RYBY, KORÝŠI, MĚKKÝŠI, ŽÁBY A JINÍ ŽIVOČICHOVÉ VODNÍHO A SUCHOZEMSKÉHO PROSTŘEDÍ |
| § 90   | |
| § 91   | |
| § 92   | |
| § 93   | |
| § 94   | |
| ČÁST PÁTÁ - | VETERINÁRNÍ VYŠETŘENÍ A POSUZOVÁNÍ OSTATNÍCH ŽIVOČIŠNÝCH PRODUKTŮ |
| § 95   | |
| ČÁST ŠESTÁ - | SPOLEČNÁ A ZÁVĚREČNÁ USTANOVENÍ |
| § 96   | |
| § 97   | |
| § 98   | |
| Příloha č. 1 - | Mikrobiologické požadavky na živočišné produkty |
| Příloha č. 2 - | Zásady postupu při odběru vzorků |
| Příloha č. 3 - | Skupiny sledovaných (monitorovaných) cizorodých látek |
| Příloha č. 4 - | Příprava jatečných zvířat k veterinárnímu vyšetření po poražení |
| Příloha č. 5 - | Zásady pro posuzování živočišných produktů A. Jateční zvířata a zvěř B. C. D. E. Ryby, korýši, měkkýši, žáby a jiní živočichové; Mléko; Vejce; Včelí produkty |