297/1997 Sb.Vyhláška Ministerstva zdravotnictví o podmínkách ozařování potravin, o nejvyšší přípustné dávce záření a o způsobu značení

Částka: 098 Druh předpisu: Vyhláška
Rozeslána dne: 12. prosince 1997 Autor předpisu: Ministerstvo zdravotnictví
Přijato: 28. listopadu 1997 Nabývá účinnosti: 12. prosince 1997
Platnost předpisu: Zrušen předpisem 133/2004 Sb. Pozbývá platnosti: 26. března 2004
Původní znění předpisu

Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.


Ukázka textu předpisu:
297

VYHLÁŠKA

Ministerstva zdravotnictví

ze dne 28. listopadu 1997

o podmínkách ozařování potravin, o nejvyšší přípustné dávce záření a o způsobu značení


      Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle § 19 písm. c) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů:


Úvodní ustanovení

§ 1

      (1) Tato vyhláška stanoví podmínky pro použití ultrafialových paprsků a ionizujícího záření k ošetření potravin, nejvyšší přípustné dávky záření, kterým mohou být jednotlivé druhy potravin vystaveny, a způsob značení ozářených potravin.

      (2) Radiačním ošetřením potravin podle této vyhlášky není:

a)
ozáření, které je způsobeno diagnostickými přístroji používanými ke kontrole potravin.
. . .

Obsah předpisu:
§ 1 - Úvodní ustanovení
§ 2  
§ 3 - Podmínky ozáření potravin ultrafialovými paprsky
§ 4 - Podmínky ozáření potravin a potravinovýchsurovin ionizujícím zářením
§ 5  
§ 6 - Způsob značení ozářených potravin
§ 7 - Závěrečné ustanovení
Příloha č. 1 - Druhy skupiny a podskupiny potravin a potraviny, které je povoleno ozářit ionizujícím zářením pro stanovený technologický nebo hygienický účel a nejvyšší přípustné absorbované dávky záření
Příloha č. 2 - Grafický symbol pro značení potravin ozářených ionizujícím zářením
Zavřít
MENU