297/1997 Sb.Vyhláška Ministerstva zdravotnictví o podmínkách ozařování potravin, o nejvyšší přípustné dávce záření a o způsobu značení
Částka: | 098 | Druh předpisu: | Vyhláška |
Rozeslána dne: | 12. prosince 1997 | Autor předpisu: | Ministerstvo zdravotnictví |
Přijato: | 28. listopadu 1997 | Nabývá účinnosti: | 12. prosince 1997 |
Platnost předpisu: | Zrušen předpisem 133/2004 Sb. | Pozbývá platnosti: | 26. března 2004 |
Původní znění předpisu
Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.
Ukázka textu předpisu:
Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle § 19 písm. c) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů:
(1) Tato vyhláška stanoví podmínky pro použití ultrafialových paprsků a ionizujícího záření k ošetření potravin, nejvyšší přípustné dávky záření, kterým mohou být jednotlivé druhy potravin vystaveny, a způsob značení ozářených potravin.
(2) Radiačním ošetřením potravin podle této vyhlášky není:
- a)
- ozáření, které je způsobeno diagnostickými přístroji používanými ke kontrole potravin.
Obsah předpisu:
§ 1 - | Úvodní ustanovení |
§ 2   | |
§ 3 - | Podmínky ozáření potravin ultrafialovými paprsky |
§ 4 - | Podmínky ozáření potravin a potravinovýchsurovin ionizujícím zářením |
§ 5   | |
§ 6 - | Způsob značení ozářených potravin |
§ 7 - | Závěrečné ustanovení |
Příloha č. 1 - | Druhy skupiny a podskupiny potravin a potraviny, které je povoleno ozářit ionizujícím zářením pro stanovený technologický nebo hygienický účel a nejvyšší přípustné absorbované dávky záření |
Příloha č. 2 - | Grafický symbol pro značení potravin ozářených ionizujícím zářením |
Zavřít