326/2001 Sb.Vyhláška Ministerstva zemědělství, kterou se provádí § 18 písm. a), d), g), h), i) a j) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

Částka: 126 Druh předpisu: Vyhláška
Rozeslána dne: 12. září 2001 Autor předpisu: Ministerstvo zemědělství
Přijato: 30. srpna 2001 Nabývá účinnosti: 1. října 2001, s výjimkami
Platnost předpisu: Zrušen předpisem 69/2016 Sb. Pozbývá platnosti: 1. srpna 2016
Aktualizované znění předpisu, provedené předpisem 159/2014 Sb. s účinností od 13. prosince 2014

Text aktualizovaného znění s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.


Ukázka textu předpisu:

326

VYHLÁŠKA
Ministerstva zemědělství


ze dne 30. srpna 2001,

kterou se provádí § 18 písm. a), d), g), h), i) a j) zákona č. 110/1997 Sb.,
o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů,
ve znění pozdějších předpisů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy
a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

        Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 18 písm.  a), d), g), h), i) a j) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 306/2000 Sb. a zákona č. 119/2000 Sb., (dále jen "zákon") pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich:

 

ODDÍL 1

MASO

 

§ 1

        Pro účely této vyhlášky se rozumí

 

a)   výsekovým masem - rozbourané, výsekové části jatečně upravených těl zvířat, získané úpravou čerstvého masa, určené k uvádění do oběhu,

b)   kostmi - kosti získané bouráním jatečně upravených těl,

c)    krví - krev získaná při porážce jatečných zvířat schváleným technologickým postupem,

d)   syrovým sádlem nebo syrovým lojem - tuková tkáň získaná při opracování těl jatečných zvířat nebo při bourání masa,

e)   hovězím masem - maso mladého býka, býka, volka, jalovice, krávy,

f)     mladým býkem - nekastrovaná zvířata samčího pohlaví starší než 12 měsíců a do 24 měsíců včetně,

. . .

Obsah předpisu:
ODDÍL 1 - MASO
§ 1  
§ 2 - Členění na druhy a skupiny
§ 3 - Označování
§ 4 - Požadavky na jakost
§ 5 - Technologické požadavky
§ 6 - Uvádění do oběhu
§ 7 - Skladování
§ 8 - Přeprava
§ 9 - Prodej
ODDÍL 2 - MASNÉ VÝROBKY
§ 10  
§ 11 - Členění na druhy a skupiny
§ 12 - Označování
§ 13 - Požadavky na jakost
§ 14 - Technologické požadavky
§ 15 - Uvádění do oběhu
§ 16 - Skladování
§ 17 - Přeprava
ODDÍL 3 - RYBY, OSTATNÍ VODNÍ ŽIVOČICHOVÉ A VÝROBKY Z NICH
§ 18  
§ 19 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
§ 20 - Označování
§ 21 - Požadavky na jakost
§ 22 - Technologické požadavky
§ 23 - Uvádění do oběhu
ODDÍL 4 - VEJCE A VÝROBKY Z NICH
§ 24  
§ 25 - Členění na skupiny a podskupiny
§ 26 - Označování
§ 27 - Požadavky na jakost
§ 28 - Technologické požadavky
§ 29 - Uvádění do oběhu
§ 30 - Přechodné ustanovení
§ 31 - Zrušovací ustanovení
§ 32 - Účinnost
Příloha č. 1 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 2 - Tabulka 1 Požadavky na třídy jakosti A a B pro nedělenou drůbež Tabulka 2 Přípustná záporná hmotnostní odchylka u zmrazené drůbeže tříděné podle hmotnostní kategorie
Příloha č. 3 - Tabulka 1 Technologické požadavky na zmrazená nedělená kuřata, chlazená nedělená kuřata a krůty a na některé skupiny děleného drůbežího masa Tabulka 2 Technologické požadavky na některé skupiny děleného drůbežího masa
Příloha č. 4 - Tabulka 1 Členění na druhy a skupiny Tabulka 2 Požadavky na výrobu určitých masných výrobků
Příloha č. 5 - Technologické požadavky na jednotlivé skupiny masných výrobků
Příloha č. 6 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 7 - Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
Příloha č. 8 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 9 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 10 - Požadavky na jakost majonéz
Zavřít
MENU