375/2003 Sb.Vyhláška, kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 166/1999 Sb., o veterinární péči a o změně některých souvisejících zákonů (veterinární zákon), ve znění pozdějších předpisů, a o veterinárních požadavcích na živočišné produkty
| Částka: | 125 | Druh předpisu: | Vyhláška |
| Rozeslána dne: | 10. listopadu 2003 | Autor předpisu: | Ministerstvo zemědělství |
| Přijato: | 30. října 2003 | Nabývá účinnosti: | 10. listopadu 2003 s výjimkou |
| Platnost předpisu: | Zrušen předpisem 289/2007 Sb. | Pozbývá platnosti: | 23. listopadu 2007 |
Text aktualizovaného znění s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.
375
VYHLÁŠKA
ze dne 30. října 2003,
kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 166/1999 Sb., o veterinární péči
a o změně některých souvisejících zákonů (veterinární zákon), ve znění pozdějších předpisů,
a o veterinárních požadavcích na živočišné produkty
Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 78 zákona č. 166/1999 Sb., o veterinární péči a o změně některých souvisejících zákonů (veterinární zákon), ve znění zákona č. 131/2003 Sb., (dále jen "zákon") k provedení § 18 odst. 5, § 20 odst. 8, § 21 odst. 7, § 22 odst. 2, § 24 odst. 2, § 25 odst. 1, § 27 odst. 4 a § 53 odst. 6 písm. a) zákona:
ČÁST I
PROVEDENÍ NĚKTERÝCH USTANOVENÍ
ZÁKONA A VETERINÁRNÍ POŽADAVKY
NA ŽIVOČIŠNÉ PRODUKTY
ÚVODNÍ USTANOVENÍ
§ 1
Předmět úpravy
(1) Tato vyhláška upravuje
a) veterinární požadavky na uspořádání a vybavení podniků, závodů, popřípadě jiných zařízení (dále jen "podnik"), v nichž se bourá (porcuje) a skladuje maso a vyrábějí a skladují masné výrobky určené pro přímý prodej spotřebiteli v místě výkonu uvedených činností,
b) náležitosti žádosti o schválení a registraci v souladu s § 22 odst. 1 písm. a) zákona,
c) veterinární podmínky prodeje živočišných produktů v tržnicích a na tržištích a samostatných prodejních místech pro sezonní prodej ryb,
| ČÁST I - | PROVEDENÍ NĚKTERÝCH USTANOVENÍ ZÁKONA A VETERINÁRNÍ POŽADAVKY NA ŽIVOČIŠNÉ PRODUKTY |
| HLAVA I - | ÚVODNÍ USTANOVENÍ |
| § 1 - | Předmět úpravy |
| § 2 - | Vymezení pojmů |
| § 3   | |
| § 4   | |
| § 5   | |
| § 6   | |
| § 7 - | Žádost o schválení a registraci podniku, závodu, popřípadě jiného zařízení |
| HLAVA II - | VETERINÁRNÍ PODMÍNKY ZACHÁZENÍ SE ŽIVOČIŠNÝMI PRODUKTY |
| Díl 1 - | Obecné podmínky na uspořádání a vybavení podniků |
| § 8   | |
| § 9   | |
| § 10   | |
| § 11   | |
| § 12   | |
| § 13   | |
| § 14   | |
| § 15   | |
| § 16   | |
| § 17   | |
| § 18   | |
| § 19 - | Zásady osobní hygieny |
| Díl 2 - | Zvláštní podmínky na uspořádání a vybavení podniků |
| § 20 - | Zvěřina |
| § 21 - | Produkty rybolovu |
| § 22 - | Vejce |
| § 23 - | Včelí produkty |
| HLAVA III - | VETERINÁRNÍ PODMÍNKY PRODEJE ŽIVOČIŠNÝCH PRODUKTŮ V TRŽNICÍCH A NA TRŽIŠTÍCH A SAMOSTATNÝCH PRODEJNÍCH MÍSTECH PRO SEZONNÍ PRODEJ RYB A PRODEJE ŽIVOČIŠNÝCH PRODUKTŮ URČENÝCH KE KRMENÍ ZVÍŘAT |
| § 24 - | Tržnice a tržiště |
| § 25   | |
| § 26 - | Samostatná prodejní místa |
| § 27 - | Prodej živočišných produktů určených ke krmení zvířat |
| HLAVA IV - | VETERINÁRNÍ POŽADAVKY NA ŽIVOČIŠNÉ PRODUKTY |
| Díl 1 - | Obecné požadavky |
| § 28   | |
| § 29   | |
| § 30   | |
| § 31   | |
| § 32   | |
| Díl 2 - | Zvláštní požadavky |
| § 33 - | Maso a masné výrobky |
| § 34   | |
| § 35   | |
| § 36   | |
| § 37   | |
| § 38   | |
| § 39 - | Zvěřina |
| § 40 - | Ryby, korýši, měkkýši a žáby |
| § 41 - | Syrové mléko a mléčné výrobky |
| § 42   | |
| § 43   | |
| § 44   | |
| § 45   | |
| § 46 - | Vejce |
| § 47   | |
| § 48   | |
| § 49 - | Včelí produkty |
| HLAVA V - | POSUZOVÁNÍ, OZNAČOVÁNÍ A UVOLŇOVÁNÍ MASA A ORGÁNŮ JATEČNÝCH ZVÍŘAT DO OBĚHU |
| § 50   | |
| § 51   | |
| § 52   | |
| § 53   | |
| § 54   | |
| § 55   | |
| § 56   | |
| § 57 - | Označování surovin a potravin živočišného původu pocházejících z podniků se stanoveným přechodným obdobím |
| § 58   | |
| § 59   | |
| § 60   | |
| § 61   | |
| § 62 - | Domácí porážky |
| HLAVA VI - | VETERINÁRNÍ VYŠETŘENÍ A POSUZOVÁNÍ JINÝCH ZVÍŘAT A OSTATNÍCH ŽIVOČIŠNÝCH PRODUKTŮ |
| § 63 - | Zvěř |
| § 64   | |
| § 65   | |
| § 66 - | Ryby, korýši, měkkýši, žáby a jiní živočichové vodního a suchozemského prostředí |
| § 67   | |
| § 68   | |
| § 69   | |
| § 70 - | Ostatní živočišné produkty |
| HLAVA VII - | NÁLEŽITOSTI PROVOZNÍHO A SANITAČNÍHO ŘÁDU |
| § 71   | |
| § 72   | |
| HLAVA VIII - | ZÁVĚREČNÁ USTANOVENÍ |
| § 73 - | Přechodné ustanovení |
| § 74 - | Zrušovací ustanovení |
| ČÁST II - | Změna vyhlášky o veterinárních požadavcích na čerstvé maso, mleté maso, masné polotovary a masné výrobky |
| § 75   | |
| ČÁST III - | ÚČINNOST |
| § 76   | |
| Příloha č. 1 - | MIKROBIOLOGICKÉ POŽADAVKY NA ŽIVOČIŠNÉ PRODUKTY |
| Příloha č. 2 - | ZÁSADY POSTUPU PŘI ODBĚRU VZORKŮ |