375/2003 Sb.Vyhláška, kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 166/1999 Sb., o veterinární péči a o změně některých souvisejících zákonů (veterinární zákon), ve znění pozdějších předpisů, a o veterinárních požadavcích na živočišné produkty

Částka: 125 Druh předpisu: Vyhláška
Rozeslána dne: 10. listopadu 2003 Autor předpisu: Ministerstvo zemědělství
Přijato: 30. října 2003 Nabývá účinnosti: 10. listopadu 2003 s výjimkou
Platnost předpisu: Zrušen předpisem 289/2007 Sb. Pozbývá platnosti: 23. listopadu 2007
Aktualizované znění předpisu, provedené předpisem 375/2006 Sb. s účinností od 25. července 2006

Text aktualizovaného znění s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.


Ukázka textu předpisu:

375

VYHLÁŠKA
ze dne 30. října 2003,
kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 166/1999 Sb., o veterinární péči
a o změně některých souvisejících zákonů (veterinární zákon), ve znění pozdějších předpisů,
a o veterinárních požadavcích na živočišné produkty

        Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 78 zákona č. 166/1999 Sb., o veterinární péči a o změně některých souvisejících zákonů (veterinární zákon), ve znění zákona č. 131/2003 Sb., (dále jen "zákon") k provedení § 18 odst.  5, § 20 odst.  8, § 21 odst.  7, § 22 odst.  2, § 24 odst.  2, § 25 odst.  1, § 27 odst.  4 a § 53 odst.  6 písm.  a) zákona:

ČÁST I

PROVEDENÍ NĚKTERÝCH USTANOVENÍ
ZÁKONA A VETERINÁRNÍ POŽADAVKY
NA ŽIVOČIŠNÉ PRODUKTY


HLAVA I

ÚVODNÍ USTANOVENÍ

 

§ 1

 

Předmět úpravy

 

        (1)  Tato vyhláška upravuje

 

a)   veterinární požadavky na uspořádání a vybavení podniků, závodů, popřípadě jiných zařízení (dále jen "podnik"), v nichž se bourá (porcuje) a skladuje maso a vyrábějí a skladují masné výrobky určené pro přímý prodej spotřebiteli v místě výkonu uvedených činností,

b)   náležitosti žádosti o schválení a registraci v souladu s § 22 odst.  1 písm.  a) zákona,

c)    veterinární podmínky prodeje živočišných produktů v tržnicích a na tržištích a samostatných prodejních místech pro sezonní prodej ryb,

. . .

Obsah předpisu:
ČÁST I - PROVEDENÍ NĚKTERÝCH USTANOVENÍ ZÁKONA A VETERINÁRNÍ POŽADAVKY NA ŽIVOČIŠNÉ PRODUKTY
HLAVA I - ÚVODNÍ USTANOVENÍ
§ 1 - Předmět úpravy
§ 2 - Vymezení pojmů
§ 3  
§ 4  
§ 5  
§ 6  
§ 7 - Žádost o schválení a registraci podniku, závodu, popřípadě jiného zařízení
HLAVA II - VETERINÁRNÍ PODMÍNKY ZACHÁZENÍ SE ŽIVOČIŠNÝMI PRODUKTY
Díl 1 - Obecné podmínky na uspořádání a vybavení podniků
§ 8  
§ 9  
§ 10  
§ 11  
§ 12  
§ 13  
§ 14  
§ 15  
§ 16  
§ 17  
§ 18  
§ 19 - Zásady osobní hygieny
Díl 2 - Zvláštní podmínky na uspořádání a vybavení podniků
§ 20 - Zvěřina
§ 21 - Produkty rybolovu
§ 22 - Vejce
§ 23 - Včelí produkty
HLAVA III - VETERINÁRNÍ PODMÍNKY PRODEJE ŽIVOČIŠNÝCH PRODUKTŮ V TRŽNICÍCH A NA TRŽIŠTÍCH A SAMOSTATNÝCH PRODEJNÍCH MÍSTECH PRO SEZONNÍ PRODEJ RYB A PRODEJE ŽIVOČIŠNÝCH PRODUKTŮ URČENÝCH KE KRMENÍ ZVÍŘAT
§ 24 - Tržnice a tržiště
§ 25  
§ 26 - Samostatná prodejní místa
§ 27 - Prodej živočišných produktů určených ke krmení zvířat
HLAVA IV - VETERINÁRNÍ POŽADAVKY NA ŽIVOČIŠNÉ PRODUKTY
Díl 1 - Obecné požadavky
§ 28  
§ 29  
§ 30  
§ 31  
§ 32  
Díl 2 - Zvláštní požadavky
§ 33 - Maso a masné výrobky
§ 34  
§ 35  
§ 36  
§ 37  
§ 38  
§ 39 - Zvěřina
§ 40 - Ryby, korýši, měkkýši a žáby
§ 41 - Syrové mléko a mléčné výrobky
§ 42  
§ 43  
§ 44  
§ 45  
§ 46 - Vejce
§ 47  
§ 48  
§ 49 - Včelí produkty
HLAVA V - POSUZOVÁNÍ, OZNAČOVÁNÍ A UVOLŇOVÁNÍ MASA A ORGÁNŮ JATEČNÝCH ZVÍŘAT DO OBĚHU
§ 50  
§ 51  
§ 52  
§ 53  
§ 54  
§ 55  
§ 56  
§ 57 - Označování surovin a potravin živočišného původu pocházejících z podniků se stanoveným přechodným obdobím
§ 58  
§ 59  
§ 60  
§ 61  
§ 62 - Domácí porážky
HLAVA VI - VETERINÁRNÍ VYŠETŘENÍ A POSUZOVÁNÍ JINÝCH ZVÍŘAT A OSTATNÍCH ŽIVOČIŠNÝCH PRODUKTŮ
§ 63 - Zvěř
§ 64  
§ 65  
§ 66 - Ryby, korýši, měkkýši, žáby a jiní živočichové vodního a suchozemského prostředí
§ 67  
§ 68  
§ 69  
§ 70 - Ostatní živočišné produkty
HLAVA VII - NÁLEŽITOSTI PROVOZNÍHO A SANITAČNÍHO ŘÁDU
§ 71  
§ 72  
HLAVA VIII - ZÁVĚREČNÁ USTANOVENÍ
§ 73 - Přechodné ustanovení
§ 74 - Zrušovací ustanovení
ČÁST II - Změna vyhlášky o veterinárních požadavcích na čerstvé maso, mleté maso, masné polotovary a masné výrobky
§ 75  
ČÁST III - ÚČINNOST
§ 76  
Příloha č. 1 - MIKROBIOLOGICKÉ POŽADAVKY NA ŽIVOČIŠNÉ PRODUKTY
Příloha č. 2 - ZÁSADY POSTUPU PŘI ODBĚRU VZORKŮ
Zavřít
MENU